Kaart wordt geladen...

Datum - Tijd
Datum - 11-03-2018
15:30 - 18:30 uur

Locatie
Sociëteit Harmonie


 

Titel: Zijn zij nou gek of zijn wij het? Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan. Spreker: drs. Marie-Thérèse ter Haar, Ruslanddeskundige.

In 2014 waren beelden op televisie en in de krant te zien van een Oekraïense separatist die een knuffel als trofee toonde op de rampplek van de MH17. Minister Timmermans sprak in zijn VN-spreech over ‘stelend tuig’. Alle media kopten over een ‘zootje Hunnen’ en dronken tuig en de vinger wees alom richting de barbaarse separatisten, in de richting van Rusland. Toen veel later op het nieuws werd gemeld dat de separatist helemaal geen ‘trofee’ voor de cameraʼs toonde, maar ingetogen zijn pet afnam voor de knuffel en vervolgens een kruisteken sloeg, was het kwaad al geschied..

Dat in Rusland de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld zijn wisten we al, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons?

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar neemt de westerse berichtgeving over dit grootste land ter wereld onder de loep.

De lezing vangt aan om 15.30 (koffie/thee vanaf 15.00 uur) en duurt circa twee uur, inclusief pauze. Aansluitend wordt er, net als bij de concerten, gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.